Četrtošolci in knjižni vrvež v Cankarjevem domu

32. slovenski knjižni sejem je bil sejem inspiracij, kreativnosti, idej, sanj in čudežnih potovanj. Beatli so se leta 1966 odpravili na potovanje z rumeno podmornico, deklica iz zgodbice Ele Peroci Moj dežnik je lahko balon pa je že leta 1962 poletela z živo rumenim dežnikom.

dsc5747-660x440Knjižno obarvan dogodek je potekal od 23. do 27. novembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Učenci četrtih razredov so ga raziskali 25. novembra. O obisku in navdušenju je spregovorila razredničarka Ruška Zupančič, učenci pa so z veseljem pojasnili, kaj so videli, kaj jih je navdušilo in ali so bila njihova pričakovanja uresničena.

Vsi so se v en glas strinjali, da je bil najbolj »kulski« kviz z Boštjanom Gorencem. Z veseljem so segli tudi v svoje denarnice in si privoščili kakšno zabavno knjigo, katere cena je bila zelo ugodna. Predvsem pa so uživali v ogledu in knjižnem vrvežu. Pojasnili so, katere knjige so si izbrali. Tako sem izvedel, da najraje berejo Harry Potterja, Lov na morske živali, Človeško telo – 3D, kupovali so tudi kuharice.

Petkovo popoldne se je zaključilo, kot bi mignil, učenci pa so bili navdušeni, zato komaj čakajo, da ga bodo obiskali naslednje leto.

Kristian Jurčevič