Dan samostojnosti in enotnosti, božič, novo leto … zadnji šolski dan v letu 2020

Proslava ob dnevu jezikov, ki jo združimo z obeležitvijo dneva samostojnosti in enotnosti, je stalnica za našo šolo in niti korona nas ni mogla zaustaviti, da bi bili učenci prikrajšani zanjo. Učitelji, ki na šoli poučujejo jezike, so združili moči, učitelj Jaka Črešnar je vse “zmontiral v celoto, učiteljica Jasmina Pogačnik pa je poskrbela za vezno besedilo in voditelje.
24. 12. smo tako lahko uživali ob prijetnih prizorih učencev, ki so se nam, kot vsako leto, predstavili na različnih področjih: vse od glasbe pa nazaj do angleščine, nemščine in spet do slovenščine. Manjkal ni niti ples. Predstava je bila zelo izvirna in je mnoge navdušila.
V tem dnevu si je bilo priporočeno ogledati film Nenavaden teden s Tess, ki je bil na sporedu na RTV SLO 1 ob 10.05 po priporočilu slovenskih učiteljev. Film je nas, mlade gledalce, zelo navdušil; govoril je namreč o dečku, ki je prišel na počitnice z družino ter o nenavadni deklici Tess, ki je z mamo živela sama. Očeta ni poznala, pripravila pa je načrt, kako ga spoznati.
Ob zabavnem filmu smo vsi uživali, hkrati pa nas je razveseljevalo dejstvo, da so počitnice pred vrati. Z neučakanostjo smo pogledali ves program, ki je obsegal še razvedrilne videokonference, potem pa se prepustili občutku svobode, ki nas je popeljal v brezskrben počitniški teden.

Ajda