Dan brez računalnika

V ponedeljek, 7. 12., je za učence predmetne stopnje potekal športni dan na daljavo. Poimenovali smo ga dan brez računalnika.  Učitelji so želeli, da ga preživimo v naravi, brez kakršnih koli naprav, zaslonov …
Ko smo se zbudili, so nas v spletnih učilnicah čakala navodila. Hitro smo ugasnili računalnike in se odpravili v naravo. V navodilih, ki so jih pripravili športni pedagogi, je bilo jasno zapisano, naj imamo fino ter se nadihamo svežega zraka ter razmigamo naša telesa. Vse to naj ovekovečimo s sliko, ki jo oddamo v spletne učilnice. Namen dejavnosti športnega dne mi je bil zelo všeč, saj je temeljil, da preživimo nekaj časa na zraku, se odklopimo od zoomov in pozabimo na šolo.
Nad športnim dnem sem bila navdušena, saj sem se zelo sprostila. Zmotila me je le ena malenkost, in sicer bilo je deževno, po drugi strani pa je bilo zaradi tega bolj zabavno.  Če primerjam med športnim dnem na daljavo in tistim, ki ga izvedemo v šoli, je bila najbolj očitna razlika ta, da smo si cilj postavili sami, npr. pohod za Bistrico, do Homškega hriba ipd. V šoli bi bilo po mojem mnenju bolje, saj bi se lahko med sabo pogovarjali in družili, kar je bilo sedaj onemogočeno.
Iskreno upam, da bo naše življenje kmalu spet normalno.

Žana