Učimo se na daljavo

Avtorica slike: Tinea Matulj, 3. a

… 4. teden šolanja na daljavo … Ker smo navajeni že od pomladi, smo tudi tokrat hitro ujeli ritem, seveda pa nihče ne pravi, da je to mačji kašelj za učence ali učitelje.

Dela ni nikoli premalo, čas pa se najde tudi za obšolske dejavnosti. Učitelji nam hitro odgovarjajo na vprašanja in nam dajejo povratne informacije.

Dobre stvari pri šolanju na daljavo so, slabosti pa ne gre izpustit … Dobre stvari:

  • učitelji posnamejo razlago snovi in jih lahko damo »na pavzo« ali jih ponovno poslušamo,
  • nenapovedanih spraševanj ni več.
    Slabe stvari:
  • nihče nas »ne brcne v rit« po domače rečeno,
  • nihče nas ne omejuje na primer nam nihče ne razporedi urnika,
  • pri nekaterih predmetih dobimo snov za naprej že na začetku tedna, to pa si je včasih težko razporediti v pet delovnih dni.

Vsi že pogrešamo stik z drugimi – šolsko druženje, saj smo ljudje konec koncev ljudje socialna bitja. Pa tudi biti doma z družino zaprt v hiši ali stanovanju najbrž že vsem malo preseda.

Po drugi strani pa je tale godlja le nekaj dobrega… Tisti, ki so bili prej cele dneve v službi ali stran od doma, zdaj več časa preživijo z bližnjimi in tistimi, ki jim največ pomenijo.

Po eni strani najbrž že vsi komaj čakamo, da se bomo vrnili nazaj za šolske klopi, po drugi pa je kar dobro pojesti zajtrk malo kasneje ali na kavču.  Upam, da se kaj kmalu stvari uredijo, do takrat pa bo največ naredil vsak posameznik, če bo upošteval navodila NIJZ-ja in se držal ukrepov.

Anej o šolanju na domu:
Šolanje od doma je naporno, saj je potrebno vse opraviti sam. Pogrešam prijatelje in čas med odmori. Prednost je, da sam odločim, kdaj imam pavzo. Ni mi všeč, da nekateri učitelji mislijo, da imam le en predmet in mi zmanjka časa za vse. Najbolj pogrešam prijatelje in na srečo imam mobilnik, da se lahko pokličemo ali pa si pišemo po vibru. Nikoli si nisem mislil, da bom kdaj toliko časa ločen od prijateljev. Upam, da se kmalu vrnemo v šolo.

Ajda