Od tišine do glasbe in Jure Ivanušič

V petek, 7. 2. 2020, pred slovenskim kulturnim praznikom, ki je posvečen mojstru poezije – Francetu Prešernu,  smo si učenci od šestega do devetega razreda ogledali monokomedijo Od tišine do glasbe, ki jo je zaigral Jure Ivanušič. Pred samim začetkom nam je petošolka Anja zapela Zdravljico. Devetošolka Nena nam je namenila uvodne besede, povezane s kulturnim praznikom.

Potem se je začelo … Predstava Jureta Ivanušiča Od tišine do glasbe je zelo uspešna, saj je imela že več kot 300 ponovitev. Na zanimiv in komični način nam je prikazal razvoj glasbe skozi stoletja. Izvedba je bila več kot vrhunska, saj je tudi sam odličen pianist, igralec in skladatelj. Igral je že v več slovenskih filmih, raznih nanizankah in televizijskih oddajah.

Ura v večnamenskem prostoru je prehitro minila, saj je bila vsebina monokomedije zelo smešna in zabavna, sama igra Jureta Ivanušiča pa navdušujoča. Mimika obraza ter gestigulacija sta bili res fantastični. Nepredstavljivo nam je bilo, kako je lahko na klavir igral z zaprtimi očmi, na tleh, izpostavili pa bi tudi del z opero in Lisztom.

Po koncu je aplavz kar trajal in trajal, saj smo bili učenci veseli priložnosti, da nam je lahko tako znani slovenski igralec prišel zaigrat tako uspešnico.

Brina in Zala