Športno v veselem decembru

23. decembra, ravno pred počitnicami, smo učenci predmetne stopnje zapustili šolske klopi, pretegnili noge in se odpravili športnemu dnevu naproti.

Naša generacija, beri 7. razred, je šla v Mega center fitnes v Kranj, kjer smo imeli vadbe z utežmi (vaje za ročne mišice), spinning (kolesarjenje v notranjih prostorih) in vaje z elestikami (vaje za stegenske, trebušne mišice in raztezanje).

Kaj so počeli in kam so šli drugi razredi pa sem vprašala učiteljico športne Marjano Borovnico.

Kakšen se vam je zdel športen dan?

V redu je bil, bilo mi je všeč. Sodelovala sem bila pri 6. razredih, večinoma so delali, kar so jim naročili različni vaditelji, tako da smo se imeli lepo.

Kako je športni dan potekal za ostale učence?

Šestošolci so bili v šoli in so imeli predstavitev juda in ameriškega nogometa.

Učenci sedmih razredov so obiskali v Mega center fitnes v Kranju, kjer so imeli vodene vadbe, osmošolci so šli v FIT-FIT v Domžale, kjer so imeli bowling, fitnes in vodene vadbe na trampolinih, učenci zaključnih razredov, torej devetošolci, pa so obiskali Hišo na travniku v Dobu, kjer so se preizkusili v različnih vadbah.

Ali je vsako leto pripravite enak športni dan?

Vsako leto poizkušamo načrt športnega dne spremeniti, saj sledimo potrebam učencev in pestri ponudbi na trgu.

Športni dan mi je bil všeč. Zelo sem uživala, hkrati  je bilo zelo aktivno. Komaj čakam na naslednjega, do takrat pa se bom tudi sama pripravila in natrenirala svoje mišice.

Tia