Jezikovno preoblečen božič

 

Zadnji šolski dan v letu 2019 so učenci razredne in predmetne stopnje za vse nas pripravili prireditev ob dnevu jezikov, ki so jo združili  s praznikom samostojnosti in enotnosti.

Prireditev se je začela s šolsko himno, ki nam jo je krasno zapela petošolka Anja.

Predstavo so nadaljevali prvošolčki s pesmico o snežaku, ki so jo zapeli v nemščini in tako dokazali, da nemščina ni bav bav in da jo že lepo obvladajo.

Učenci gledališkega kluba pod mentorstvom Nataše Cotman so nam zaigrali zgodbico o novoletnih voščilnicah in skupaj z njimi smo potovali po različnih državah sveta.

V božično Japonsko so nas popeljali učenci, ki se udeležujejo japonskega krožka, ki ga vodi Martina Petrač Hvalica. V predstavo so vključili tudi borilno veščino judo in nam nazorno prikazali potek tega morda manj znanega športa.

Vzdušje  je popestrila angleška točka pod vodstvom učiteljic Saše Ozimek Nosan in Alenke Kavke, ki je združevala pravljičnost in sodobnost. Smeha pri tej točki res ni manjkalo.

Zadnji so nastopili učenci izbirnega predmeta nemščine pod vodstvom učiteljice Blanke Čad, ki so nam zaigrali predstavo o Božičkih.

Prireditev sta zaključila naša ravnateljica Ana Nuša Kern, ki nam je zaželela vse dobro v novem letu in poudarila pomen 26. 12., ter voditelj Maks.

Eva in Tija