Le kaj smatramo pod tradicionalno slovensko hrano?

Tradicionalni slovenski zajtrk se je prvič po različnih slovenskih šolah odvijal 18. 11. 2011. Letos je potekal 15. 11.  in že 9. po vrsti so se v naši veliki jedilnici ob 7.30 zbrali učenci različnih generacij, da bi potešili lakoto v svojih trebuščkih.

Naše prijazne kuharice so nam postregle s tradicionalno slovensko hrano, kot so kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Pošlo je 20l  mleka, 50 kg kruha in jabolk ter 5 kg masla in meda. Uf, kar zavidljive številke, kajne?

Čebelarska zveza Slovenije, ki je pobudnik tega projekta, že devet let zapored organizira in nam nudi slovenski tradicionalni zajtrk, ki pomaga pri izobraževanju in osveščanju otrok o pomenu čebel ter čebeljih pridelkov. Pomembno je tudi splošno ozaveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti. Zajtrka so se udeležili vsi otroci, ki so se ga želeli udeleži, in ni jih bilo malo. Na temo Zdrava prehrana so imeli šestošolci ta petek naravoslovni dan, ki so ga z zajtrkom tudi otvorili.

Po videnih slikah in vzdušju v jedilnici so vsi zelo uživali.

Zala in Lara