Mikro+Polo

V petek, 11. 10. 2019, smo se učenci 9. razredov pod vodstvom učiteljic Sonje Škarje in Maje Maze odpravili  v Maribor na ogled podjetja Mikro+Polo.

Prijavilo se nas je 25 učencev.

Ob 7.30 smo se z avtobusom odpeljali na dolgo pot proti Mariboru. Vožnja je trajala dve dolgi naporni uri in končno smo prispeli do industrijske cone, kjer je podjetje Mikro+Polo.

Pri vhodu v podjetje nas je pričakala predstavnica za javnost in kmalu zatem smo si ogledali posnetke o delovanju podjetja. Kljub tehničnim težavam smo se razdelili v dve skupini in pričeli z delavnicami. Prva skupina je izdelovala lava lučke, druga  pa je bila povabljena v laboratorij, kjer so iz jagode izvlekli DNK in ga pregledali. Po zaključku prve delavnice je sledila malica na paletnem vrtu, ki so ga zaposleni izdelali kar Prva skupina se je tokrat napotila v laboratorij, kjer so izdelali kopalne kroglice, druga skupina pa je bila sprejeta v predavalnico, kjer so secirali ščurka.

Po koncu delavnic je sledila skupinska fotografija za spomin in odhod proti domu.

Nama je bila ekskurzija zelo všeč, zato sva  želeli več informacij še od naših sošolcev. Povprašali sva jih za mnenje.

Vili: »Zanimivo je bilo, saj smo secirali ščurka. Želim si še več takšnih delavnic.«

Oskar: »Bilo je ok, samo predavatelj mi ni bil všeč.«

Zala: »V redu je bilo, všeč mi je bila prva delavnica, druga  ne preveč.«

Učiteljica Sonja Škarja je bila navdušena nad celotnim dogodkom, zato že razmišlja o novih delavnicah za drugo leto.

Morava priznati, da je bil dan zelo poučen. Zadovoljni sva bili z najino skupino, še posebej, ker smo lahko izdelane izdelke vzeli s seboj domov in dobili učne liste z navodili izdelave.

Nena in Eva