Cankarjevo tekmovanje

Ivan_CankarV letošnjem šolske letu je bilo na naši šoli organizirano Cankarjevo tekmovanje, ki se je pričelo z razpisom Zavoda Republike Slovenije za šolstvo.

Tovrstna tekmovanja potekajo od leta 2007. Cilj tekmovanja je širjenje in poglabljanje znanja materinščine.

Tekmovalci pišejo razlagalni spis ali esej in v njem dokazujejo svojo bralno zmožnost ter književno znanje. Vprašanja za tekmovanje pošlje državna izpitna komisija.

Na šoli je tekmovanje potekalo 9. 12. 2016 v učilnicah učiteljev Boštjana Domjanića, Antona Brezarja, Nataše Cotman in Saše Ozimek Nosan. Tekmovanja so se udeležili učenci od četrtega do devetega razreda. Četrti in peti razredi niso bili v omenjenih učilnicah, temveč v prostorih nižje stopnje. Tekmovanje je koordiniral Boštjan Domjanić, medtem ko so učitelji razredne stopnje in slovenisti na predmetni stopnji pripravljali učence na tekmovanje vse od septembra.

Tekmovalo je 82 učencev, od tega je 33 učencev prejelo bronasto Cankarjevo priznanje. Našo šolo bodo v nadaljnjem tekmovanju zastopalo 10 najboljših učencev, ki so:

  • učenke osmega razreda: Ana Mencin, Vita Pilih, Aja Vrenjak in Daša Čebulj,
  • učenke devetega razreda: Anja Kosmač, Ana Novak, Ajda Trček, Marija Jezeršek, Klara Bartol in Ana Marie Gradišar.

Po udeležbi sodeč, je na šoli vladalo veliko zanimanje za Cankarjevo priznanje, zato pričakujemo, da se bo tudi naslednje leto tega tekmovanja udeležilo še več učencev.

Leon Obrulj