Zazvonil je šolski zvonec – prvošolci, DOBRODOŠLI

 

_DSC6471Vsi smo prvi šolski dan doživljali drugače. Gotovo pa so bili najbolj vznemirjeni bodoči prvošolčki, ki so v četrtek, 1. septembra, prvič prestopili šolski prag.

Ko so se vsi malčki zbrali, so se odpravili v veliko jedilnico, kjer so si ogledali predstavo Kaj čuti veveriček Viktor. Predstava govori o PRIJATELJSTVU. Menda se je prvošolčkov dotaknila, saj so v naslednjih dneh veliko govorili o njej. Zaigrali so jim jo petošolci pod vodstvom Mateje Jerine in Tine Verbančič. Za ozvočenje so poskrbeli učitelj Denis Robnik ter učenca Vid Kostanjšek in Žan Oražem. Pri predstavi sta pomagali tudi učiteljica Maja Novak in učiteljica podaljšanega bivanja Nuša Huth. Za prisrčne kostume so poskrbeli kar učitelji; uporabili so namreč stare kostume in kostume, ki so jih prinesli učenci. Veliko so pripomogle učiteljici Tanja Kastelic in Jasmina Pogačnik ter gospa Grašič, ki že vrsto let pomaga tako, da nam jih šiva. V vlogi voditeljic sta se preizkusili Marija Jezeršek in Anja Zajc. Nepozaben prvi šolski dan šestletnikov sta z govorom zaključili Ana Nuša Kern in mag. Renata Kosec. Po besedah Tine Verbančič je imela ravnateljica zelo zanimiv in pester govor, ki je pritegnil in bil poln humorja.

slika 2

Prvošolce smo v naslednjih dneh presenetili v jutranjem varstvu, kjer smo jih povprašali, kakšna se jim zdi šola in kako se v njej počutijo.

KAKO TI JE BILA VŠEČ PREDSTAVA?

Marko: V redu.

Lan: Dobra.

Hana: Super.

Anja: Okej.

Lan: Meni je bila dobra.

Zara: Am, v redu.

Ema: Pri predstavi mi je bilo najbolj všeč, da je veveriček Viktor dobil prijatelje.

Trina: Zelo dobro so igrali rada bi videla še več podobnih predstav.

KAKŠEN SE TI ZDI 1. RAZRED?

Jaša: Ful dober.

Zarja: Všeč mi je.

Iris: Odličen.

Lukas: Dober.

Gal: V redu se počutim. Pa Simon je našel en gliser v peskovniku.

Trina: V šoli se počutim zelo dobro in komaj čakam, da grem v 2. razred.

SE VELIKO UČITE V ŠOLI, STE SE ŽE KAJ NAUČILI?

Marko: Ja, malo.

Iris: Ja, sem se.

Hana: Ne tako zelo.

Jakob: Ja. Pa en zvezek imam doma še za rezervo.

KAJ IMAŠ NAJRAJE V ŠOLI?

Ana: Najraje se igram zunaj, ker imamo tobogan.

Ema: Najbolje je, ko se igramo.

David: Ko gremo na kosilo.

V predzadnjem tednu sončnega septembra, natančneje 20. 9. 2016, so predstavo Veveričk Viktor učenci ponovno zaigrali za drugo- in četrtošolce. Mentorici sta bili namreč prepričani, da bo tako dobro sprejeta, kot je bila 1. septembra. In nista se zmotili. Učenci so uživali, po predstavi pa so se v učilnicah pogovarjali o čustvih. Po besedah Tine Verbančič je bila predstava odigrana z namenom, da učenci spoznajo pomen čustev, se znajo o njih pogovoriti in si jih izmenjati.

slika 3

 

 

Tadeja Rems, Ester Mišvelj, Hana Pavšek, Nejc Urbanija, Kristian Jurčevič