Teden otroka

_DSC6471Od 3. do 9. oktobra je pod sloganom Svet, v katerem želim živeti potekal teden otroka. To je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja 7 dni. V tednu otroka zveza organizira različne prostočasne in razvedrilne programe za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji. Tudi šole na različne načine pripomorejo, da otroci združijo zabavno in koristno. Že nekaj let je na šoli navada, da se v tem tednu zvrstijo številne ekskurzije in druge zabavne dejavnosti.

Kako je na šoli potekal ta nenavaden teden, nam je pojasnila učiteljica Tatjana Ilovar, ki skupaj z Moniko Pogačar in Barbaro Črnak Rešek vodi Šolsko skupnost, v katero smo vključeni vsi učenci.

Šolska skupnost je organizirala delavnice za učence od 1 do 4 razreda. Delavnice, ki so se odvijale na šoli za učence do 3. razreda, so bile: sabljanje, joga, karate, ples, atletika, gimnastika in navijači (-ce). Za učence 4. razreda pa so delavnice potekale na plesni šoli. Za ostale učence smo skupaj z razredniki organizirali razredno uro na temo SVET, V KATEREM ŽELIM ŽIVETI, kjer so učenci likovno in literarno izrazili svoja pričakovanja, želje in pogled na današnji svet.

Učiteljici Tatjani Ilovar je všeč, da obstaja teden otroka. Letos so otroci v tem času lahko ozavestili, kako je za njihovo otroštvo pomemben svet, v katerem živijo, kajti nimajo vsi otroci sveta enako lepega otroštva in enakih možnosti za brezskrbno in razigrano otroštvo.

 

Ester Mišvelj